ד''ר גדי כהן רפפורט, סגן מנהל בית החולים מרחבים לטיפול במוח ובנפש, מתאר כיצד, יחד עם מומחי נס ו-AWS, הם ערכו בדיקת היתכנות מבוססת בינה מלאכותית לטובת קיצור תהליכים ושיפור השירות.
"בכל פרק זמן נתון, בית החולים מרחבים מטפל במאות מטופלים. תהליך הקבלה לבית החולים מתחיל בחדר המיון, כאשר זמן הבדיקה במיון מהווה צוואר בקבוק: נדרש לעבד בזמן הזה מידע קודם על המטופל, המידע הזה מבוזר ויש בו כפילויות רבות. או אז, יש לראיין את המטופל ואת משפחתו, ולהוציא סיכום מפורט, עם המלצות לאשפוז – או לשחרור לקהילה. כל הערכה אורכת יותר משעה, והשילוב של הזמן הרב שנדרש לכך עם עומס של פניות גרם לנו לחשוב על דרכים לקצר את זמן ההערכה ולהיות יעילים יותר. כמענה לאתגר, הובלתי את צוות החדשנות של בית החולים לבדיקת היתכנות: שילוב AI על הענן של AWS. הבדיקה המקדמית שערכנו – אנשי ה-IT בבית החולים, יחד עם מומחי הענן של נס – הצליחה", כך אמר ד"ר גדי כהן רפפורט, סגן מנהל בית החולים מרחבים.
מרחבים הוא המרכז הרפואי לטיפול במוח ובנפש הגדול בארץ. הוא ממוקם בשני קמפוסים – בבאר יעקב ובנס ציונה, וכולל מערך אשפוזי ומערך קהילתי. בית החולים מספק למטופליו טיפול רב תחומי, לרבות ייעוץ פסיכיאטרי, וטיפול שיחתי וסוציאלי, כאשר יש דגש על חזרה מהירה לתפקוד ופיתוח מיומנויות שנפגעו. חדרי המיון של בית החולים נותנים מענה ליותר מ-9,000 פניות של מטופלים בשנה, ויש במרכז מאות מטופלים בכל פרק זמן נתון.
לדברי ד"ר כהן רפפורט, "יחד עם אנשי AWS בישראל התחלנו במהלך למיקוד הצורך בעבודה שלנו, ולבחינה האם הענן יוכל להוות פתרון ומענה לאתגר של בעיה קלינית-רפואית. מניע נוסף, מעבר לקיצור זמני ההמתנה והבדיקה, היה הרצון לצמצם את היקף האירועים החריגים בחדר המיון. מניסיוננו, אירועים שכאלה נובעים לא פעם מזמני ההמתנה הארוכים של הפונים והמלווים שלהם. רצינו לשפר את סביבת העבודה לצוות ולפונים גם יחד".
לכתבה המלאה>>