מה ההבדל בין OKR ו-KPI, ומדוע ארגון מדיד הוא מנוהל ומשתפר?
"בכל מחלקת IT, בכל ארגון מכל מגזר וגודל, האתגר זהה: כיצד להבנות תוכנית עבודה מוסדרת, שתביא לשיפור מתמיד. מכאן, עולה השאלה האם לעשות זאת באופן תגובתי, או פרו-אקטיבי. אני מאמין בבניית אסטרטגיה שהוכנה מראש, שהיא מבוססת מדידה, כשהמדדים מסייעים להבין מה הסטטוס של כל נושא שנמדד – לטובת בניית תוכנית מוכללת, הכוללת שיפור עקבי ועמידה ביעדים עבור כל יחידה וגוף", כך אמר גבי גדג', מנהל חטיבת השירותים המנוהלים ומרכזי התמיכה, בקבוצת מיקור החוץ של נס (Ness).
"לקסם הזה קוראים OKR", אמר גדג', "ראשי תיבות של Objectives and Key Result. זו מתודולוגיה בקרב חברות וארגונים רבים, שנועדה לנהל מטרות ולהיות ממוקדים ביעדים הארגוניים. OKR מאפשר ליצור סביבת עבודה המבוססת על התמקדות ביעדים, הגדלת השקיפות ויישור קו בין כל היחידות השונות בארגון, לבניית האסטרטגיה הרחבה".
לדבריו, "OKRs ו-KPIs (מדדי ביצוע מרכזיים – ר"ת Key Performance Indicators – י"ה) משתלבים, אולם יש ביניהם הבדלים חשובים. OKRs עורכים את החיבור בין היעד, החזון – לבין תוצאות מדידות. KPIs, לעומתם, מודדים את ההצלחה, התפוקה, ההיקף והאיכות של תהליכים ופעולות מתמשכים. KPI הוא מדד המגדיר מה אתה רוצה למדוד, למשל – אחוז המענה של שיחות נכנסות במוקד שירות לקוחות, שהוא מדד הבוחן לביצוע מסוים. OKR מזהה את האתגר הנקודתי, ועל פיו בונה תוכנית עבודה, יעד מוגדר, המפרט לאן תרצה להגיע. למשל, כשיש בעיה של זמינות במוקד עבור הלקוחות, או משתמשי הארגון. על מנת לפתור את הבעיה, נגדיר תוכנית עבודה שהמוטו שלה יהיה 'התמקצעות של העובדים.ות' במתן מענה. על בסיס מדדים אלה והיעד שהוצב, ניתן יהיה לבחון את השיפור ולהתמודד עם אתגר הזמינות של המוקד באופן מקצועי ומבוסס נתונים".
לכתבה המלאה>>